Minőségi hallókészülékek Svájcból

Hatékony hangzás - Kényelem


Bár rendkívül fontos, hogy a nagyothalló ember megkapja a hallásveszteségének megfelelő erősítést, ez néhány esetben túl soknak bizonyulhat. Ilyenek a zajos helyzetek, melyekben a svájci Bernafon hallókészülékek automatikusan alkalmazkodó kényelmi funkciók sokaságát vonultatják fel az elviselhető háttérzaj és a jó beszédértés érdekében.


Adaptív zajcsökkentő plusz

Alapja egy nagysebességű moduláció alapú algoritmus. Különlegessége, hogy az egyéb zajkezelésekkel szemben kontrollálja a beszéd (hasznos jel) közti szünetekben fellépő nem kívánatos jel/zaj arányt is. Megszüntet a hallókészülékben minden nem kívánatos zajt és egyedülálló halk működést tesz lehetővé. Képes követni a bejövő jelek (pl. beszéd) gyors változásait és ezekre gyors válaszokat adni, felismerve a jel/zaj arány alakulását. A rendszer működésekor megszünteti a zaj összetevőket úgy, hogy a beszéd és annak információ tartalma megmarad. A beszédértés javítása mellett olyan komfortot is biztosít a használó részére, amellyel a készülékviselés a mindennapokban kellemes, gyorsabb a hozzászokás. Az alábbi ábrán látható, hogy a bal oldali ChannelFree feldolgozású készülék jelfeldolgozása után a legalsó harmadban megőrzi a jelformát és dinamikát (piros forma), szemben a jobb oldalon alul látható egyéb rendszerekkel szemben, melyek a zajjal együtt a hasznos jel erősségét is csökkentik.


Tranziens zajcsökkentő

A mindennapos hirtelen támadt zajok, mint az üvegtörés, az újságpapír zörgés vagy az evőeszköz csörömpölés kényelmetlenséget okozhatnak a hallókészülék viselőnek. A Bernafon Tranziens zajszűrő rendszere egy kifinomult algoritmus segítségével azonosítja és azonnal el is nyomja a hirtelen fellépő zajokat. Ennek következtében a nagyothalló hozzájut minden lényeges beszéd információhoz, miközben hallási kényelme is fokozódik.


Adaptív visszacsatolás megszüntető plusz

A legújabb feedback kezelés – különleges proaktív működésével - még tökéletesebben szünteti meg az esetleges sípolásokat, akár 150ms alatt. Ez a más rendszerek működési idejével összehasonlítva (270-300ms) egyedülálló a világpiacon is. Nagyon lényeges, hogy a készülék akusztikus gerjedését még a feedback hallható tartományba kerülése előtt megakadályozza. Már a még nem jelentkező (hallható) feedback esetében is jelentős a torzulás a kimenő oldalon, de ezzel a megoldással elkerülhető a beszédértés és a készülékviselés egyik legjelentősebb problémája a sípolás. Ezáltal a készülék elemfogyasztása is csökken, mert a kevesebb és rövidebb feedback kezelés kevesebb energiafelhasználást is jelent. Alkalmazásával a nagyobb furatolás és nyitottabb illesztés is megvalósítható, ezzel csökkentve az okklúziós hatást.


Binaurális koordináció

A készülék kétoldali ellátás esetén a hallásélményt a valós fül élettani működésének megfelelően alakítja. Azonosítja a beszéd forrását és a készülékek összehangolt mikrofonműködésével, illetve az adaptív funkciók révén segíti az irányhallást, tájékozódást a hasznos információk megőrzése mellett. A környezeti változásokat sokkal jobban tudja követni a felhasználó, a közlekedésben és általában az irányhallásban rendkívül jelentős segítség.