Minőségi hallókészülékek SvájcbólA svájci Bernafon cég 2016-ban ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját


A Bernafon küldetése

1946 óta olyan minőségi hallókészülékek fejlesztésén dolgozunk szenvedélyesen, melyek lehetővé teszik a nehezen halló emberek számára a valódi hallás élményét. Svájci mérnöki munkával, precíziós technológiával és elkötelezettségünkkel azon dolgozunk, hogy egyéni szolgáltatásainkkal túlszárnyalhassuk ügyfeleink igényeit. Célunk, hogy minden nap extra értéket adjunk partnereinknek. A Bernafon képviselői és munkatársai több, mint 70 országban követik célunkat abban, hogy segítsenek újra korlátok nélkül kommunikálni a hallássérült embereknek.

Mérföldkövek a Bernafon 70 éves történetében

 • 1946 Elkészül az első szériában gyártott, hordozható modell, az „A1 dupla csomag”. A hallókészüléket és az akkumulátort két külön bőrtáskában helyezték el. Az év folyamán egy új, már egy darabból álló típust kezdtek nagy számban gyártani, melyet két további elektroncsöves modell követett.
 • 1954 végére piacra dobták az első tranzisztoros hallókészüléküket. A tranzisztorok méretének folyamatos csökkenése megnyitotta az utat a Bernafon új fejlesztéseihez.
 • 1963-ban elkészült az első fül mögötti hallókészülék.
 • 1982-ben elkészült a T-Series, amiben a világon elsőként integrált áramköröket használtak. A termék annyira népszerű volt, hogy gyártása egészen 2002-ig folytatódott.
 • 1986-ban az amerikai Maico Inc. megvételével tovább erősödött a cég pozíciója a hallókészülék piacon.
 • 1987-ben piacra került a PHOX, a világ első digitálisan programozható hallókészüléke, melyet már programozó egységgel illesztettek és tíz különböző paramétert lehetett beállítani rajta. A Bernafon ezzel a fejlesztéssel meghatározta a teljes hallókészülék piac további fejlődését, hiszen ez az új generációs hallókészülék már rugalmasabb volt és sokkal jobban lehetett a vevők igényeihez igazítani.
 • 1992-ben további expanzióra nyílt lehetőség a német Robert Bosch GmbH. hallókészülék üzletágának megvásárlásával. A társaság fejlesztői továbbra sem pihentek, még ebben az évben megalkották az RD-szériát, mely család már tartalmazta az első úgynevezett CIC (Completely In the Canal) modellt is, a szinte láthatatlanul elhelyezkedő mélyhallójárati hallókészüléket. Az összes típust, a fülmögöttitől a CIC kivitelig távirányítóval lehetett vezérelni.
 • 1996-ra megalkották a cég történetének legnépszerűbb termékét - az AudioFlex-et, melyből több mint 1 000 000 darabot adtak el világszerte, s mind máig a világ egyik legnépszerűbb hallókészüléke.
 • 1997-ben a Bernafon piacra dobta a Dualine-t, az első teljesen digitális hallókészülékét, majd a sikeres Smile szériát. Ekkor alkalmazták először a multi-mikrofon technológiát.
 • 2002-ben bemutatkozik a világon egyedülálló csatornamentes (ChannelFree™) technológia, melynek eredménye a hangok abszolút természetes hangminősége.
 • 2005-ben ugyanezt a csatornamentes (ChannelFree™) hangfeldolgozási folyamatot használta fel a SwissEar fül mögötti hallókészülékben, de már az észrevétlen nyílt illesztékkel ellátva.
 • 2006-ban volt hatvanéves a Bernafon. A legújabb csúcs hallókészüléket az Icos-t, a jubileumi évben mutatták be. A felhasználó igényeihez, természetes környezetéhez, életmódjához tökéletesen igazodó hallókészülék, személyre szabott hangzás navigációs funkcióval. Az eredmény: tökéletes hallás minden szituációban.
 • 2008-ban a kivételes kinézetével design díjat nyert a Brite, és megjelent a limitált kiadású egyedi festésű változata is, mely újraértelmezte a hallókészülék fogalmát.
 • 2009-ben új termékkel bővült a paletta. A Veras hallókészülék családdal, mely vezeték nélküli Bluetooth® technológiájával és új fejlesztésű beszédkiemelő– és zajcsökkentő rendszerével aratott világsikert.
 • 2010 újdonságai voltak az Inizia hallókészülékek, melyek csúcsminőséget kínálnak megfizethető áron.
 • 2011 áprilisában mutatták be a Chronos hallókészülék családot, melynek egyedülálló visszacsatolás megszüntető rendszerével megvalósult a sípolásmentes hallókészülék. Még ugyanebben az évben lehetővé vált a Chronos Nano hallókészülékek RITE illesztése is.
 • 2013-ban a mérnökök a versenytársak által alkalmazott tulajdonságot tökéletesítve megalkották a Frequency Composition™ –t, melyet elsőként az Acriva hallókészülékekben mutattak be. Előnye, hogy a magas hangok területén hallásveszteséggel küzdők számára is hallhatóvá teszi az elveszettnek hitt hangokat.
 • 2015-ben és 2016-ban is folytatódtak a fejlesztések, melynek nyomán napvilágot látott az új készíüléktípus, a Pico RITE, ami jelenleg a legkisebb méretű BTE, valamint az olyan tulajdonságok, mint a Speech Cue Priority™, az Adaptív zajcsökkentő plusz és Adaptív visszacsatolás megszüntető plusz, melyek tovább fokjozzák a felhasználói élményt.

A fejlesztések napjainkban is hatalmas mértékben haladnak és a sikertörténet tovább folytatódik...