Minőségi hallókészülékek Svájcból

Hatékony hangzás - Beszéd


A "Hatékony hangzás" elnevezésű technológia talán legfontosabb alkotóeleme a beszédértés megkönnyítésének rendeli alá tudását. Ennek köszönhetően a hallókészülék viselő a leghalkabb és legrövidebb hangokat is meghallja.

ChannelFree™

Minden hallókészülék kompressziót alkalmaz, melynek köszönhetően a halk hangok több erősítést kapnak, mint a hangosak. A többi hallókészülék esetében a lassabb feldolgozás azt eredményezi, hogy a beszéd minden eleme azonos mértékben kerül felerősítésre.

A ChannelFree™ azonban minden bejövő jelet a rá jellemző jelszinten elemez, és másodpercenként 20.000-szer állítja be az erősítést, így minden egyes fonémát külön erősítéssel lát el.Speech Cue Priority™

Az egyes páciensek eltérő auditoros felbontási képességekkel rendelkeznek, és néhányan talán egy másfajta beszéd feldolgozási módszerrel jobb eredményt érhetnek el.

Ennek megoldására a Speech Cue Priority™ két különböző erősítési stratégiát kínál.

A Fonéma prioritás a beszéd legfinomabb részleteinek maximális hallhatóvá tételére fókuszál. Ez a módszer minden egyes fonémához a neki megfelelő mértékű erősítést rendeli hozzá. A Burkológörbe prioritás kevésbé változtatja a beszéd jelek erősítését, megtartva ezáltal a lényeges burkológörbe információt.


Frequency Composition™

A Frequency Composition™ hallhatóvá teszi a magas frekvenciájú hangokat azok számára, akik ebben a régióban nagyfokú hallásveszteséggel rendelkeznek. A rendszer megduplázza a magas rekvenciatartományban levő információt, melyekhez az Ön ügyfele másképp nem tudna hozzáférni. Ezt az információt a rendszer áthelyezi abba a tartományba, ahol a páciensnek jobb a hallási képessége. A kimenő jel sávszélessége változatlan marad, így az eredeti magas frekvenciájú információ is elérhető. A Frequency Composition™ három céltartománnyal és három intenzitásszinttel rendelkezik az áthelyezett jel számára.