Minőségi hallókészülékek Svájcból

A hallásról

Hogyan működik az emberi fül?


"Ja, persze! A hallás az öt érzék közül az egyik." Halljuk gyakran, ha az öt érzékről van szó. Megpróbáljuk felsorolni őket, de az első négy után: látás, szaglás, ízlelés, tapintás... valahogy elakadunk.

Hallás - egy érzék, melyet annyira magától értetődőnek, természetesnek veszünk.
De nem itt! A Bernafon szenvedélyesen elkötelezett a hallás iránt.Külső fül: összegyűjti, és a hallójáraton keresztül a dobhártyához továbbítja a hanghullámokat.

Középfül: a hanghullámok megrezegtetik a dobhártyát, ami átadja a rezgést a három parányi hallócsontnak (kalapács, üllő, kengyel). Ez a folyamat fel is erősíti a hangot, mielőtt az az ovális ablakon (egy membránon) keresztül belép a belső fülbe.

Belső fül: az ovális ablakon keresztül belépő hanghullámok hullámtermészetű mozgást indítanak el a csigában található folyadékban. Ennek eredményeképpen a hallás receptorsejtjeinek (szőrsejtek) ezrei aktiválódnak, és elektromos jeleket generálnak. A hallóidegen keresztül a jelek az agyba jutnak, ahol hangként ismerjük fel azokat.


A halláscsökkenésről


A halláscsökkenés az időskor velejárója; csakúgy, mint a látásromlás. Szinte minden idős embernek szüksége van szemüvegre. 10 nagyothalló közül 9-nek időskori nagyothallása van. Ezen kívül tartós zajbehatás, fejet ért trauma, vagy genetikai okok húzódhatnak meg a halláscsökkenések hátterében.

Jelek és tünetek
A halláscsökkenés fokozatosan, szinte észrevétlenül alakul ki. Más érzékszervi romlástól - pl. látáscsökkenés - eltérően a hallásvesztés nem érzékelhető azonnal, így akár évekig is észrevétlen maradhat.

Töltse le tájékoztatónkat: A hallásvesztésről


A halláscsökkenés fokozatai
Testsúlyunkat kilogramban, testmagasságunkat centiméterben mérjük.
De hogyan lehet megmérni a hallásunkat?

További információért kattintson ide: A hallásmérésről

Jelentkezzen ingyenes hallásvizsgálatra!


Óvja hallását!
A hosszú ideig tartó, túlzott mértékű zajbehatás károsíthatja a hallószervben levő szőrsejteket, melynek eredménye zajártalom okozta halláskárosodás lehet. Hogyan védekezhet a zajártalommal szemben?

Ha meg szeretné tudni, kattintson ide: Hallásvédelem


A halláscsökkenések típusai


Szenzorineurális hallásveszteség
Az összes nagyothallás 90%-a az időskorral összefüggő természetes folyamat része, csakúgy, mint a távollátás.

Mitől alakul ki a szenzorineurális halláscsökkenés?
Ha szeretne erről többet megtudni, kattintson ide: A szenzorineurális hallásveszteségről


Vezetéses hallásveszteség
Próbálta már bedugni a fülét vattával, hogy el tudjon aludni a közlekedés zaja mellett? A vezetéses halláscsökkenésben szenvedők nagyjából így hallanak.

Mitől alakul ki a vezetéses halláscsökkenés?
Ha szeretne erről többet megtudni, kattintson ide: A vezetéses hallásveszteségről


A jó hallás felé vezető út


Szükségem van hallókészülékre?
Sokan azt gondolják, nincs szükségük hallókészülékre, mert tökéletesen hallanak. A nagyothallás azonban becsapós! Miközben a legtöbb hang hallható, mások - főleg azok, amelyek a tiszta beszédértésért felelősek - nem.

Töltse ki kérdőívünket, hogy megtudja, érdemes-e részt vennie hallásvizsgálaton: Kérdőív

Ha szeretne többet olvasni a hallókészülékekről, töltse le tájékoztatónkat: A hallókészülékekről

Megállapították, hogy halláscsökkenésem van - most mit tegyek?
Az Ön egyéni igényei szerint testre szabott hallókészülék beállításához több alkalomra van szükség. Általában legalább két-három találkozó szükséges ahhoz, hogy megmérjék a hallását, együtt kiválasszák a megfelelő hallókészüléket, majd próbahordás után véglegesítsék azt. Előfordulhat, hogy idő közben igényli a hallókészülék finomhangolását is.

Szaküzleteink listájához kattintson ide: Szaküzletek